Organik Tarım

Organik tarım nedir? Ve sizin için ne anlama geliyor? Bu tür tarım türlerinin bazı örneklerine bakalım.

Organik Tarım
Organik Tarım

Organik Tarım

26 Nisan 2022

Organik tarım nedir? Ve sizin için ne anlama geliyor? Bu tür tarım türlerinin bazı örneklerine bakalım. Organik bir tarımın ne kadar olduğunu, ne kadar arazin gerektiğine ve faydaların ne olduğunu öğrenin. Organik toprakta ne tür yiyeceklerin en iyi büyüdüğünü bile öğrenebilirsiniz. Ve daha da iyi olan ne? Kendi yemeğinizi nasıl büyüteceğiniz bile öğrenebilirsiniz! Çiftlik tarım çok faydalı bir yaşam tarzı seçimidir! Organik bir tarım işinin nasıl başlatılacağını öğrenmek için okuyun!

 Organik Tarım Nedir?

Organik tarım, "doğal kökenli" pestisitleri ve gübreleri kullanır. Bu ürünler sadece doğada bulunabilir. Karşılaştırma ile, geleneksel tarım, çiftçilerin doğadan gelmeyen kimyasal pestisitleri ve gübreleri kullanmalarını sağlar. Organik bir tarım, pestisitler ve gübreler gibi sentetik kimyasallar kullanılarak da kaçınır. Organik çiftçiler, doğal düşmanların zararlıları ve yabani otları kontrol etmesi için faydalı etkilerini en üst düzeye çıkarmaya çalışırlar. Aynı zamanda daha az giriş kullanır ve daha az emek gerektirir.

 Organik Tarımın Amacı

  • Birçok organik tarım, meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere farklı türde ürünler yetiştirir.

  • Sığır eti, süt ve domuz veya arka kümes hayvanlarını yükseltebilirler.

  • Bazıları ayrıca organik bira üretmek için atlama ve arıları yükseltebilir.

  • Bazı çiftlikler ürünlerinden herhangi birini satamazlar, ancak bunları insan tüketimine yükseltirler. Bu uygulama eğitim ve rehberlik gerektirir.

  • Aynı zamanda bazı deneyimler gerektirir.

  • Ancak, sadece organik tarımla başlamış olsanız bile, birçok avantaj var.

 Organik Tarım Nasıl Yapılır?

Organik tarımda, alternatif yıllarda aynı alanda farklı türde bitki yetiştirilir. Bu önemlidir, çünkü aynı mahsul tipi farklı zararlılar veya hastalık türlerini çekebilir. Organik çiftçiler uygulamaları, yabancı otları, böcekler ve diğer zararlıları kontrol etmek ve toprağın sağlığını korumak için biyolojik ajanları kullanarak kırpma rotasyonunu içerir. Yenilenebilir kaynakların ve su tasarrufunun kullanımını vurgulamaktadır. Toprak bakterileri de korunur. Bitkiler çeşitli şekillerde büyüdüklerinde toprak daha sağlıklıdır.

 Organik Tarım ne iş Yapar?

  • Organik tarım, geleneksel tarımdan daha sağlıklı ve daha besleyici olarak kabul edilir.

  • Kimyasal gübrelerin kullanımı, toprak verimliliği ve üretiminde bir düşüşe neden olur. Pestisitler ayrıca havayı, suyu ve toprağı kirletir.

  • Organik çiftçiler emek yoğundur ve kişisel bir taahhüt gerektirir.

  • Ancak, yüksek yatırım getirisi nedeniyle küçük ve orta ölçekli çiftçiler için iyi bir seçenektir.

  • Organik ürünler talebi, organik gıdaların fiyatlarını zorlar.

 Organik Tarımın Faydaları

Organik tarım, yediğimiz yiyeceklerde toksik kimyasalların kullanımını azaltır ve yerel eko sistemin sağlığının sağlanmasına yardımcı olur. Daha sağlıklı bitkileri daha fazla polen üretir. Buna ek olarak, sera gazı emisyonlarını azaltır, çünkü üretilen kimyasal gübreler genellikle uzaktan ithal edilmekte ve fosil yakıtlardan elde edilir. Organik çiftçiler, topraktaki besin maddelerini düzelten kompostlar gibi doğal gübreler kullanır. Turba bataklıklarından turba, önemli bir karbon lavabo olduğu için organik tarımda sınırlıdır.

 Organik Tarıma Nasıl Başlanır

  • Organik tarım, insanlardan ve hayvanlardan daha fazla emek gerektirirken, gezegenin sağlığına katkıda bulunur.

  • Toprak kirliliğini önler ve gelecek nesiller için arazinin korunmasına yardımcı olur.

  • Ancak, bir dezavantajı vardır: tüketiciler ve düşük verim için artan yiyecek maliyeti.

  • Organik ürünler, geleneksel bitkilerden yaklaşık% 25 daha düşük sağlar, ancak bu çiftlikten çiftliğe değişebilir.

  • Tarım popülerlik kazanmaya devam ederken, bu tür tarımın çevresel ve sağlık yararlarını göz önünde bulundurmanız önemli olacaktır.

 Organik tarım için ne kadar arazi gereklidir?

 Bir çiftçi önce topraklarında bulunan kaynakları belirlemelidir. Organik tarım lar genellikle kendi organik gübrelerini ve kompostlarını oluşturmak zorunda kalacaktır. Bunu, muhtemelen püskürtme veya mahsul tozunu kullanan geleneksel çiftçilerle kontrast. Bu kimyasallar bitişik organik çiftliklere yayılabilir. Bu nedenle, tampon bölgeleri gerekebilir. Tampon bölgeleri, mahsulleri kirlenmeyi önler ve geleneksel tarımın organik çiftliklerin kenarlarına kırpılmasını önler.

 Organik tarım türleri

Organik tarım, toprağı zenginleştirmek için gübre gibi hayvanlardan doğal bileşenleri kullanır. Hayvan yan ürünleri ve kimyasal böcek ilacı gibi katliamların yan ürünlerini hariç tutar. Kullanılan malzemeler sentetik katkı maddeleri içermemelidir ve uygulamadan önce test edilmeleri gerekir. Organik çiftçiler, daha az kirlenmiş olan ve daha az patojen içeren kompostlanmış gübrelerin biçimlerini kullanır. Bu gübre dikimden önce sulama suyuna in füze edilir.

  •  Organik tarımın en iyi uygulamaları su kirliliğini azaltır ve toprak sağlığını arttırır.

  • Toprakta kilitli karbon, geleneksel olarak yetiştirilen bitkilerinden% 24'e kadardır.

  • Organik toprak ayrıca daha fazla su tutar ve organik toprakta yetişen mahsuller kuru havalardan daha az etkilenir.

  • Bu, raf ömrünü arttırır, ancak mevsimsel aylarda mevcut mahsullerin sayısını da azaltır.

  • Organik çiftçiler ayrıca, sentetik gübrelerin ve böcek ilacı kullanımını azaltarak vahşi yaşamı da korur.

Arama

© 2019 - 2024 GÜNEL TARIM KİMYA Tüm Hakları Saklıdır Site Haritası