Online Mağazamız Açıldı

Tüm GÜNEL TARIM KİMYA ürünlerini kredi yada banka kartınızla, kargo ücreti olmadan ve 12 taksit avantajıyla hemen satın alabilirsiniz.

WhatsApp İletişim Mağazaya Git

Hakkımızda

GÜNEL TARIM KİMYA olarak 2019 yılında ülkemizde kimyevi gübrelerde görülen fiyat artışları ve bu gübrelerin topraklarımızı kirletmesi çiftçilerimize büyük bir sorun olarak ortaya çıktığını gördük. Buradan hareketle organik ürünlere olan rağbetin artacağını düşündük. Organik gübrenin sürdürülebilir tarım iyi tarım ve organik tarım için olmazsa olmaz olacağına karar verdik. 2020 Yılında tesislerimizi kurduk, çiftçilerimiz ve halkımız için iyi olanı yaptık.

Misyonumuz

Ülke topraklarında birim alandan elde edilen ürün miktarının azami arttırılması bununla beraber sürdürülebilir tarım için gerekli gübrelerin yerli olarak üretimi ve kullandırılmasının sağlanması bu alandaki katkıların firmamızca en yüksek seviyelerde olması.

Vizyonumuz

Ülkemizin topraklarının fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısının iyileştirilmesi, bitkisel üretimde verimliliğin artırılması, insan sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla, organik, mineral ve mikrobiyal kaynaklı gübrelerin kullanımını yaygınlaştırmak, bu ürünlerin ithali, ihracı, üretimi, piyasaya arzı.

GERÇEK HÜMİK ASİT

LEORGANİK

Leonardit madeninden elde edilen, içeriğinde organik madde, hümik ve fülvik asit bulunan + izelementlerle zenginleştirilmiş bitkiler için son derece faydalı besin kaynağıdır.

  • GARANTİ EDİLEN İÇERİK W/W
  • TOPLAM ORGANİK MADDE %17
  • TOPLAM HÜMİK-FÜLVİK ASİT %13.5
  • POTASYUM (K2O) %2.4
TÜM DETAYLAR

ÜRÜNLER

MAĞAZA

Ücretsiz kargo ve taksit avantajıyla hemen sipariş verin

15 Litre Leorganik Black Hümik Asit

15 Litre Leorganik Black Hümik Asit

₺ 1065.00 % 34 ₺ 695.00
5 kg Çim Gübresi

5 kg Çim Gübresi

₺ 900.00 % 45 ₺ 490.00
5 litre Leorganik Black

5 litre Leorganik Black

₺ 750.00 % 40 ₺ 450.00
5 Litre  Biorganik dark

5 Litre Biorganik dark

₺ 750.00 % 38 ₺ 460.00
TÜM ÜRÜNLERİ GÖR

BLOG

Tarımsal blog yazılarımız

Toprak Analizi ve Önemi

Toprak Analizi ve Önemi

Bitkiler topraktan beslenen canlılardır. Hayatlarını sürdürmeleri için yetiştikleri topraktan yeterli besin elementlerini almaları gerekir. Toprak, birçok mineral maddeyi...

Devamı...
Hümik Fülvik Asit Nedir Nasıl Kullanılır ?

Hümik Fülvik Asit Nedir Nasıl Kullanılır ?

Hümik Fülvik Asit Nedir?Hümik fülvik asit, toprak ve bitkiler için yaşamsal öneme sahip besin maddelerini, vitaminleri ve iz elementleri doğal (organik) fo...

Devamı...
Yeşil Gübreleme Nedir ?

Yeşil Gübreleme Nedir ?

YEŞİL GÜBRELEME NEDİRToprağa organik madde ve bitki besin maddeleri kazandırmak amacı ile yetiştirilen bitkilere ‘’Yeşil Gübre bitkisi’’ denir.Meyve Ve Zeytin Bahçelerind...

Devamı...
TÜMÜNÜ GÖR

Gübre

Gübre, bitkilerin beslenmesini sağlayan ve bu doğrultuda bitkiye gerekli olan tüm elementleri sağlamak maksadı ile toprağa karıştırılan maddelere denilmektedir. Bitkilerde tıpkı insanlar gibi, büyümek ve yaşamlarını sürdürmek için bazı elementlere ihtiyaç duymaktadır. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu bu elementler arasında potasyum ile fosfor ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca, bitkiler kalsiyum ile azot ve magnezyum ile demir elementinin yanı sıra, kükürt, bakır, mangan, bor, çinko ve de molibden gibi bazı elementlere ihtiyaç duymaktadır. Bu elementler arasında ise azot ile fosfatın yanı sıra potasyum, çok fazla önem taşımaktadır. Bitki için besin kaynağı bu olan bu elementler, her ne kadar hem su hem de toprak içerisinde bulunsa da, bitkini beslenmesi için kafi gelmemektedir.

Organik Gübre

Organik gübre, organik yollar ve kaynaklar ile elde edilen ve bitkinin toprak içerisinde alması gereken besinlerin, toprağının yapısının bozulmadan aktarılmasını sağlayan gübrelere denilmektedir. Bu çeşidi ise çevre dostudur. Bu çeşitler, toprak içerisinde yer alan ve aynı zamanda bitkiler için oldukça faydalı olan mikroorganizma canlıları bir yanda beslerken aynı zamanda da, toprak yapısı üstünde de iyileştirme sağlamaktadır. Bitki, toprak içerisinde bulunan ve ihtiyaç duyduğu besin maddelerine kendisi ulaşabilmektedir. Doğrudan ulaşabileceği besin maddelerinin yanında, daha henüz parçalanmamış formlarda bulunanlara ise ulaşamamaktadır. Bundan dolayı da ya bu formların ulaşılacak seviyeye getirilmesine ya da takviye besin yüklemesi yapılmasına gerek duyulmaktadır.

Doğal Gübre

Doğal gübre, hem bitki hem de tarım ürünlerinin iyi bir şekilde büyüyebilmesi ve de beslenebilmesi adına gerekli mineralleri içinde bulunduran yapıya denilmektedir. Bu madde, bitkinin toprak ile arasında daha iyi bağ kurmasını sağlamaktadır. Hayvanların attıklarından fosillere yahut ta başka doğal yollar ile kullanılarak elde edilen gübreler, doğal gübredir. Tarım ürünleri üretiminde doğal gübrenin kullanılması, önemli bir yer tutmaktadır. Geçmiş yıllarda insanlar arasında, azot özellikli olan ürünün daha çok elde edilmesi amacıyla yoğun olarak kullanılmaktaydı. Bilimsel araştırmalar gösterdi ki, azot özellikli olanı, insan sağlığı açısından son derece zararlıdır. Nitrit ile nitrat artışını tetiklemesi ve kansere sebebiyet vermesi ile artık insanlar, doğal gübreye yönelmiş durumdadır.

2022 Gübre Fiyatları

2022 gübre fiyatları, bir tarım ülkesi olan Türkiye, oldukça sık bir şekilde gübre kullanımı yaşamaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri, zaman içerisinde tarımı desteklemek amacı ile bazı kemre çeşitlerinde indirime gitmektedir. Özellikle kimyasal içerikli çeşitlerinde neredeyse yüzde otuza varan indirimler yapılabilmektedir. Ayrıca her bitki için ayrı bir çeşidi kullanıldığı için de, gübre fiyatları 2022 değişkenlik arz etmektedir. Çay bitkisi için kullanılan gübrenin fiyatı ile üre gübresinin fiyatı değişkenlik göstermektedir. Tarımsal sahalar içerisinde daha fazla ürünün elde edilmesi maksadı ile hem verimi hem de kalitenin sürekliliğini arttırmak amacıyla, kimyasal gübreler kullanılmaktadır.

Hümik Asit Gübre

Hümik asit gübre, hem bitkilerin hem da hayvanların tamamen doğal yolla ile çürümesi neticesinde ortaya çıkan, biyolojik ve kimyasal etkileşimlerin sonucunda oluşan bileşiklere denilmektedir. Ayrıca bu bileşiklerin oluşumu esnasında mikroorganizmaların etkisi ve rolü oldukça büyüktür. Bu bileşik, toprakta var olan organik maddelerin bir nevi ana bileşimi konumundaki humusun adıdır. Tarımsal alanlarda günümüzde kullanılmakta olan kimyasal içerikli gübreleri ise, toprakta yer alan humus bileşimini azaltmaktadır. Humus, doğal olduğu kadar gübrelerin bitkiler tarafından hem kolaylıkla hem de hızlı bir şekilde emilmesine neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı tarımsal problemlerin ortadan kaldırılması maksadı ile son günlerde tarım ürünlerinde hümik asit gübresi kullanılmaktadır.

Hümik Gübre

Hümik gübre, esasen ana kaynak itibarı ile bir gübre gibi görünmemesine rağmen, toprağın içerisinde yer alan ve bitkinin ihtiyacı olan birincil besin değeriyle ikincil besin maddeleri ve iz elementlerinin emilmesini kolaylaştıran bileşiklere denilmektedir. Bitki yahut ta hayvanların doğal çürümesi sonucu gerçekleşmektedir. Bu canlı bedenleri, hem kimyasal hem de biyolojik etkileşimlere neden olmaktadır. Mikroorganizmalar tarafından gerçekleştirilen bu etkileşim de, biyolojik aktiviteler yolu ile ortaya çıkmaktadır. Bu bileşenlere de hümik gübre adı verilmektedir. Bu gübre çeşitliği aynı zamanda turba yahut ta tatlı su ile okyanuslar gibi doğal su kaynaklardan gelen karmaşık moleküllerle beslenmektedir.

Üre Gübre

Üre gübre, Proteinin vücut da metabolize edilmesi sayesinde doğal olarak oluşmakta olan ve dışkı yoluyla atılabilen bir üründür. Bitkilerin ihtiyacı olan azot elementini karşılamak maksadı ile kullanılmakta olan bir besin olarak tanımlanmaktadır. Bitkilerin gelişiminin hızlandırmasında yardımcı olmaktadır. Ayrıca bitkiye hem canlılık veren hem fotosentez yapmasına yardımcı olan hem de verimini arttıran bir üründür. Tarımsal alan içerisinde gelişiminin bütün evrelerinde ekine destek vermektedir. Hemen her tür bitki ekininde kullanılan üre gübresi, ürenin yine eksikliğinden dolayı yaşanan sorunların da önüne geçmektedir. Ürenin yetersiz olduğu zamanlarda ekinler hem gelişiminde yavaşlama hem yapraklarında solma hem de verimde azalma yaşayabilmektedir.

Sıvı Gübre

Sıvı gübre, bitkiler tarafından emilmesi ve besinlerinin alınması, katı çeşitlerine göre daha hızlı olmakta olan sıvı olan çeşitleri, bitkinin gelişimi üstünde etkisi daha çabuk olmaktadır. Bu çeşidinde ise, bitkilerin ihtiyacı olan besinler ya toprağa ya da bitki yaprağı üstüne sıvı formda verilmesi sağlanmaktadır. Etkileşim hızı açısından bitkiler için oldukça faydalı görülmektedir. Sıvı olanlarının uygulanma yöntemleri arasında, yaprak üstüne püskürtme yöntemi kullanıldığı gibi damlama yöntemi ile kök bölgesinde de kullanılarak uygulanma yer almaktadır. Toprak içerisinde bulunan mikroorganizma sayısını arttırmaktadır. Bir yanda toprağın besin değerinin artmasını sağlarken diğer yanda bitkinin de büyümesini hızlandırmaktadır.

Gübre Çeşitleri,

Gübre Çeşitleri, bitkinin gelişmesi ve büyümesi için oldukça öneme sahiptir. İçeriğine göre gübreler de çeşitlere ayrılmaktadır. Bu çeşitlerinin ilk ve en önemli ayağını, organik gübreler oluşturmaktadır. Organik olan çeşitleri arasında da ilk sırayı, hayvan gübreleri almaktadır. Hayvan dışkısı ile elde edilen organik gübrelerin yanı sıra, hümik asit gübresi de organik gübrelerdendir. Hem torf hem kompost hem de yeşil ve organik çeşitleri arasında bulunmaktadır. Kemre çeşitlerinin ikinci gurubunu, organik olmayan gübreler oluşturmaktadır. Organik olmayan gübreler arasında, yaprak gübresi ile sıvı gübre ve ya kompoze gübre ile potasyumlu, fosforlu, azotlu ve amonyum sülfatlı gübreler de yer almaktadır.

Potasyum Gübre

Potasyum gübre, içeriğinde yoğun olarak bitkinin ihtiyaç duyduğu potasyum elementi olan gübrelere denilmektedir. Bitkilerin ana bileşen ihtiyacı olan potasyum, özellikle mısır yetiştiriciliğinde aranmaktadır. Toprak içinde yapılan analizler neticesinde, ya toprak yapısı ya da iklim değişikliği nedeniyle potasyum eksikliği tespit edilebilmektedir. Görülen potasyum eksikliği ise bitkilerden elde edilecek ürünün verimini desteklemek amacıyla önem arz etmektedir. Bitki metabolizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesi için gerekli olan ana bileşen potasyum, bitkinin su tutmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bitkinin dirençli yapısı potasyum eksikliğinde azalmaktadır. Böylece zararlılara karşı savunma mekanizması güçsüz ve direnci düşük bir hale dönüşmektedir.

Akıllı gübre

Akıllı gübre, üretimi esnasında ileri teknoloji kullanılan ve bileşiğindeki granül yapısından ötürü de kullanımı kolay olan bir çeşididir. İçeriğinde yer alan granül yapısının üstüne kaplanmış olan Leonardit toprağın organik madde yönünden zenginleştirilmesi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca topraktaki hümik asit derecesinin kontrolünün sağlanmasından dolayı da hem uzun süreli bir etkiye sahiptir. Uçuculuk özelliği bulunmayan bu kemre, aynı zamanda toprakta bulunan kil oranını da azaltmaktadır. Toprak içerisinde yer alan zararlı mantarlar ile bakterilerin çoğalmasını ve üremesini de engellemektedir. Toprak içerisindeki tuzun zararsız bir hale dönüştür iken aynı zamanda toprağın PH değerini de düzenlemektedir. En uygun şekilde tohum yatağını hazırlamakta ve bitkinin köklerinin havalanmasını sağlamaktadır.

Nitrat Gübre

Nitrat gübre, içeriğinde yer alan yüzde otuz oranındaki azotun yarısını amonyum elementi oluştururken, kalan yarısının da nitrat azot formunda olmasından ötürü, bu gübreye nitrat gübre denilmektedir. Bitki üstündeki etkisi hem devamlı hem de çabuktur. Kolay çözülebilen yapısı sayesinde bitkiye oldukça çabuk bir şekilde nüfuz etmektedir. Yüksek miktarlarda yağış alan bölgeler için kullandırılması pek te tavsiye edilmemektedir. Etkisinin sürekli ve çok çabuk olmasından dolayı toprakta artık madde bırakmamaktadır. Bitkinin yaprak oluşturması üstündeki etkisine ilave olarak hem gövde hem de kök oluşumunda büyük katkısı bulunmaktadır. Ayrıca bitkilerin su alımı ile çiçeklenmesinde oldukça yararlılıklar göstermektedir. Meyve oluşumu ile meyvelerin olgunlaşmasını da teşvik etmektedir.

Nitrat Gübre Fiyatı

Nitrat gübre fiyatı, zaman içerisinde dalgalanmalar yaşamaktadır. Tarım ile uğraşan insanların özellikle merak ettiği nitrat olanlarının fiyatları, tarım kredi kooperatifleri tarafından farklı fiyatlandırılmaktadır. Markasından dolayı olduğu kadar, üretildiği fabrikadan da kaynaklanan fiyat farklılıkları yaşanmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde satışa sunulan nitrat gübre 2022 fiyatları yer almaktadır. Gübre fiyatlarını, gübrenin perakende satışı ile toptan alınışı etkilemektedir. Ayrıca nakliye bedeli ile vadeli ödenmesi durumunda ilave fiyat farkları da bulunmaktadır. 33 nitrat gübre olarak ta tanınan amonyum nitrat gübresi, ülkemiz sınırları içerisinde yasaklanmıştır.

Mikrobiyal Gübre

Mikrobiyal gübre, fungus yahut ta bakteriler gibi mikroorganizmaların ya genetiği değiştirilmiş ya da doğal yollarla elde edilmiş bileşimi üstünden yahut ta özel besi ortamlarındaki solüsyonlar ile hazırlanarak tarım üreticisine sunulmakta olan bu organizma kültürlerine denilmektedir. Bu çeşidinde bulunan mikroorganizmalar, bitkilerin besin emilimini arttırmaktadır. Ayrıca bu türü, topraktaki bulunan biyolojik çeşitliliğin geri kazanılması maksadıyla da kullanılmaktadır. Bunun sayesindeki tüm bitkiler sağlıklı bir ortamda büyümektedir. Bu çeşidin en önemli özelliği ise, hiçbir şekilde kirliliğe neden olmamasıdır. Ekonomik yapısının yanı sıra çevreci bir yapıya da sahip bulunmaktadır. Bitki için önemli bir besin maddesi olan ve toprakta çok az bulunan fosforun, bitkiye kazandırılmasını sağlamaktadır.

Bitkisel Gübre

Bitkisel gübre, bitki ve bitki türlerinin beslene bilmesi ve gelişimini sağlaya bilmesi adına ihtiyaç duyduğu maddeye denir. Toprakta yetişen tüm bitki yahut ta meyvelerin, gerek ürün olarak gerekse de bir bütün olarak çürümesi ile metabolizmalarının mikroorganizmalar tarafından toprağa fayda sağlayacak hale getirilmesi işlemi olarak da tanımlanmaktadır. Toprağın yapısını bozmayan ve tamamen doğal olan bu kemre çeşidi, aynı zamanda çevre dostudur. Toprak içerisinde zararlı atık bırakmamaktadır. Toprağın besleyici değerlerinin ve humus kalitesinin artmasına ve ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bitkilerin en doğal şekilde besin maddelerine erişimini sağlayan kemre çeşitlerinden biridir. Çok yönlü bir besleme sağlayan bu çeşidi, hem toprağı hem bitkiyi hem de toprak içerisindeki mikroorganizma canlılarını beslemektedir.

Gübre satış

Gübre satış, ülke içerisindeki tarım sektöründe yer alan paydaşların, üretimlerindeki kaliteyi arttırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Kullanılan gübreler ve çeşitlerine göre değişkenlik gösterse de, üründe kaliteyi arttırdığı gibi aynı zamanda verimliliği de sağlamaktadır. Satış noktalarında, bitkisel çeşitlerinin hemen her türü yer almaktadır. Ayrıca, kullanılacak bitkisel ürüne bağlı olarak mikrobiyal çeşitleri de yer bulmaktadır. Nitrat yahut ta akıllı çeşitleri arayanlar için de, ürün yelpazesi seçenekler sunmaktadır. Doğal ya da organik olarak vasıflandırılan türleri ile hem sıvı hem hümik hem de üre ve potasyum ihtiyacı olanlar için de, liste tutulmaktadır.

NPK gübre nedir?

NPK gübre nedir? Ekimi gerçekleştirecek bitkilerin, sağlıklı bir şekilde gelişimi için neye ihtiyaç duyduysa o besin maddelerinin bir arada bulunduğu çeşitlere NPK gübre denilmektedir. Bu gübre türünün içerisinde, bitki için son derece faydalı olan potasyum ile fosfor ve azot elementleri bulunmaktadır. Ziraat ile uğraşan çiftliklerin, bitkileri için en çok ihtiyaç durduğu maddeleri karşılamaktadır. Hem sıvı hem de katı bir halde satılan npk gübre türleri, aynı zamanda bir taban gübresi çeşidi olarak kullanılmaktadır. İçeriğindeki birçok bileşen sayesinde ekinlere, tek bir işlem ile karmaşık ve çoklu besin desteği sunulmaktadır. İşleminin zahmetsiz olmasının yanında, temel maddelerin tamamının içeriğinde bulunması sayesinde tasarruf sağlamaktadır.

NPK gübre fiyatları

NPK gübre fiyatları, zaman içerisinde değişken bir yapıya bürüne bilmektedir. Bileşenindeki elementlerin temini noktasında yaşanan sıkıntılar, fabrikaların fiyat politikası üstünde farklılıklar oluştura bilmektedir. Kullanım yönünden çok fazla avantaja sahip NPK gübre çeşitleri, üretim yeri ve dağıtımın maliyeti gibi konularla fiyat farklılıkları göstermektedir.

Sülfat gübre

Sülfat gübre, şeker gübresi olarak ta bilinmektedir. Bu gübre çeşidinin bileşeninde yer alan azotun amonyum formatın daha gevşek bir kristal ürün olarak üretilmesi ile elde edilmektedir. Bu gübrenin rengi beyazdır. Ayrıca bu, hem kokusuz hem de kemre olarak kullanılan ancak organik olmayan bir bileşik içermektedir. Yapı itibariyle, su veya benzeri sıvılar da çözülebilmektedir. Bitkiler zaman içerisinde ya kükürt ya da azot eksikliğinden dolayı yapraklarını kaybetmektedir. Bundan dolayı da ürün yani meyve vermemektedir. İhtiyaç duyduğu bu elementler, sülfat kemre çeşidinde bulunmaktadır. Sülfat olanı, kök büyümesi için mükemmel sonuçlar sağlamaktadır. Sağladığı enerji ile fark oluşturmaktadır. Bitki tarafından hemen emilmesi gerçekleşebilmektedir.

Mikro granül gübre

Mikro granül gübre, bir form olarak görülmektedir. Sebze ile meyveler ve tahıllarda, bitkinin tabanına atılan kemre olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda taban gübrelemenin devamında üst gübreleme olarak da kullanımı gerçekleşebilmektedir. Özel olarak ve özen ile seçilen kaynaklardan temin edilmektedir. Bu türün kullanılmasının tercih edileceği yerler, ya sulama sistemi olmayan yahut ta sulama sistemi olup ta kemre verilemeyen durumlardır. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu mikro besin maddelerini içermektedir. Bitkinin ihtiyaç duyduğu elementlerle, kısa süre içerisinde ve zengin bir biçimde beslenmesini sağlamaktadır. Bir nevi besin çözeltisi şeklindedir. Gübrenin bileşiminde hem çinko hem bor hem demir hem bakır hem de mangan elementleri yer almaktadır. Sağladığı bu elementler sayesinde bitki bir yandan dengeli beslenirken diğer yandan da gelişmekte ve büyümektedir.

Tarım gübre fiyatları

Tarım gübre fiyatları, tarımın desteklenmesi amacıyla zaman zaman indirim uygulanmaktadır. Çiftçilerin en temel yapıtaşı olan gübreler, çeşitlerine ve üretim yerlerine göre fiyatlarında değişkenlik göstermektedir. Günümüzde satılmakta olan solucan gübresi fiyat çeşitliliği ile dap kemresinin fiyatı farklılık arz etmektedir. Kullanılacak bitkiye göre seçilmelidir. Bitkilerin de, kendi özelliklerine göre ihtiyaç duyduğu temel elementler olabilmektedir. Genel manada ihtiyaç duyulan elementler belli olduğu halde her bitki buna ilave olarak beslenmesini sağlamak amacı ile element ihtiyacını gübrelerden karşılamaktadır. Sıvı olan çeşitleri arasındaki farklılığın nedenleri ile bitkisel yahut da potasyum gibi kimyasal içerikli çeşitleri arasında ortaya çıkan fiyat farklılığının nedenleri aynı olmamaktadır. Kimyasalların girdi maliyetleri de, fiyata yansımaktadır.  

© 2019 - 2024 GÜNEL TARIM KİMYA Tüm Hakları Saklıdır Site Haritası