Tarım Gübre Fiyatları

Bu yazıda, tarım gübre fiyatlarıyla ilgili sorularınızı cevaplayacağız. 2022'de düşecekler mi? Türkiye'de gübre mevcut ortalama fiyatı nedir

Tarım Gübre Fiyatları
Tarım Gübre Fiyatları

Tarım Gübre Fiyatları

27 Nisan 2022

Tarım Gübre Fiyatları 2022

NPK Gübre Fiyatları

Gübre fiyatları her gün hatta her saat değişik oranlarda değişiyor. Yaklaşık bir rakam söyleyecek olursak üre gübre 5000 - 13.000 TL arası fiyatta. Can gübresi ise 5000 - 7500 fiyat bandında. Son olarak amonyum sülfat 6000 TL/Ton fiyatında satışa sunuluyor. Bu fiyatlar firmadan firmaya değişiklik göstermekte ve yaklaşık tahmini rakamlardan oluşmaktadır. En doğru fiyatı bulmak için çeşitli firmalar ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede daha uyguna gübre almanız mümkün olacaktır. 

Üretici fabrika’dan alınan yeni listeye göre bazı gübrelerde fiyatlar şöyle: 

  • Amonyum Sülfat gübre fiyatları: 7200 TL/ton

  • Can gübre fiyatları: 7500 TL/ton

  • Üre gübre fiyatları: 13000 TL/ton

  • Nitro-Power gübre fiyatları: 11000 TL/ton

  • DAP gübre fiyatları: 12500 TL/ton

  • 15.15.15 gübre fiyatları: 9400 TL/ton 

Perakende gübre fiyatları

  • Tarım ile uğraşanların yanı sıra hobi amacıyla çiçek ve bitki eken kişilerde ara ara gübre ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple bu kişiler, tonlarca gübre almak yerine daha az miktarda gübre ihtiyaçlarını genel olarak internet üzerinden karşılıyorlar. Gübre alışverişi yapılan sitelerin başında Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi alışveriş siteleri geliyor. İşte internet üzerinden gübre alışverişi yapılacak siteler.

Gübre fiyatları neden yüksek?

  • Gübre fiyatları artan hammadde maliyetleri ile son zamanlarda adeta uçtu diyebiliriz. Bu artış sebeplerinden bir diğeri ise piyasadaki uyanık kişiler olmaktadır. Bu kişiler piyasadaki krizi fırsat bilip çeşitli yollar ile fiyatlara etki ediyor. Halk ise artan fiyatların sebebini sadece piyasada arıyor. Ancak bu fahiş fiyatların bir numaralı sebebinin bu gibi uyanık kişi ve kişilerin olduğunu belirtmemizde fayda var.

Arama

© 2019 - 2024 GÜNEL TARIM KİMYA Tüm Hakları Saklıdır Site Haritası