Sıvı Gübre

Sıvı Gübre faydaları, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve en iyi sıvı gübre hangisidir ?

Sıvı Gübre
Sıvı Gübre

Sıvı Gübre

19 Nisan 2022

Sıvı Gübre Faydaları

Bitkilerin beslenme ihtiyacını karşılayan sıvı gübre çeşitleri, sağladığı verimlilik ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkar. Günel Tarım Kimya Farkıyla güvenle sahip olabileceğiniz sıvı gübre çeşitleri, bitkilerin ihtiyacı olan bileşenlere sahiptir. Zahmetsiz kullanımı sayesinde uygulayıcıları için de avantajlı olan sıvı gübre seçenekleri, bitki yetiştirmede yüksek bir standart yakalamanıza olanak sağlar. Yüksek verimliliğinin yanı sıra fiyat bakımından da avantajlı olan sıvı gübre seçenekleri, hem tarımsal faaliyetlerde hem de hobi amaçlı olarak yetiştirilen bitkilerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Bitkilere enerji ve vitamin depolayan bu ürünler, kaliteli bir altyapıya sahiptir. Oluşabilecek hastalıklara ve zararlara karşı bitkinin korunmasına yardımcı olan bu ürünler, aynı zamanda çiçek ve yaprakların daha canlı ve parlak görünmesine de yardımcı olur.

Sıvı Gübre Ne işe Yarar?

Sıvı Gübre Kökleri Güçlendirir

Bitkilerin kök kuvvetini destekleyen sıvı gübre çeşitleri, toprağın kimyasal ve fiziksel yapısının bitkiye uyumlu hale getirilmesine yardımcı olur. Bu düzenleme, bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerine daha pratik bir şekilde ulaşmasını sağlar. Yan ürünler ve canlılara ait atıklardan oluşturulan sıvı gübrelerin toz ve sıvı formunda bulunan seçenekleri de mevcuttur.

Toprak aktivasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlayan sıvı gübre çeşitleri, kullanım kolaylığı ile toprağa enjekte edilir. Ürünün toprağa enjekte edilmesi ile birlikte toprakta bulunan organik maddelerin yapısı paralel olarak artar. Bu durum da topraktaki yararlı mikroorganizmaların artmasına aracı olur. Mikroorganizmaların artması, bitkilerin ihtiyacı olan besini doğru bir şekilde emmesi ile sonuçlanır.

Sebzeler İçin Sıvı Gübre

Sıvı Gübre ile Verimli Topraklar

Günel tarım Kimya Sıvı gübre çeşitleri, Leorganik Black, Biorganik Dark toprağın daha verimli hale gelmesine yardımcı olur. Toprakta bulunan kanyon kapasitesinin azami noktaya ulaşmasına vesile olan sıvı gübre çeşitleri, aynı zamanda bitkinin dengeli bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Erozyonun engellenmesi, bitkinin tutuş kapasitesinin arttırılması, su tutma kapasitesinin yükseltilmesi gibi avantajları da bulunan sıvı gübre seçenekleri için Günel Tarım Kimya ürünlerini tercih edin. Bitkinin ihtiyacı olan vitaminlere doğrudan ulaşması, üretim çıktılarındaki verimliliğin de artmasına yardımcı olur. Toprakta bulunan ilaçların ve kimyevi gübrelerin de temizlenmesine olanak sağlayan sıvı gübre seçenekleri, toprağın arındırılarak istenilen seviyeye gelmesini sağlar

Sıvı Gübre Nasıl Kullanılır?

Sıvı gübre yağmurlama, salma, damlama ve sulama sistemleri ile kullanılabilir. Su ile karışık olduğundan bitkiler tarafından en hızlı şekilde alınır.

Sıvı Gübre ne Zaman Atılır?

Bitki yetiştiriciliğinin her döneminde kullanılabilen bu ürünler, toprağın pH değerini dengeler.

En İyi Sıvı Gübre Hangisi

Organik madde oranı yüksek bitkisel menşeeli ve leonardit menşeeli hümik asit ürünlerimiz Leorganik Black ve Biorganik Dark en iyi sıvı gübre olarak tavsiye ederiz.

  • Bitkinin her döneminde kullanılabilir.

  • İlaçlarla karıştırılabilir.

  • Toprakta kalıntı yapmaz.

 

Arama

© 2019 - 2024 GÜNEL TARIM KİMYA Tüm Hakları Saklıdır Site Haritası