Üre Gübre

Üre gübre hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgileniyorsanız, okumaya devam edin! Bu gübre türünün faydalarını ve dezavantajlarını

Üre Gübre
Üre Gübre

Üre Gübre

17 Nisan 2022

Üre gübre hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgileniyorsanız, okumaya devam edin! Bu gübre türünün faydalarını ve dezavantajlarını, suyla nasıl karıştırılacağını ve bitkilerin ondan faydalanacağız. Bu soruların cevapları için okumaya devam edin! Kendiniz için denemek isterken, UREA, Bahçe sürecinin önemli bir parçasıdır! Ancak üre kullanmadan önce, burada bilmeniz gereken birkaç önemli şey.

Üre gübre nedir?

Üre, bitkilerin toprak emebileceği organik bir azot gübredir. Tipik olarak ekimden dört ila sekiz gün önce uygulanır, toprakta çözünür ve bitkiler tarafından hidrojene bağlanarak adsorbe edilir. Üre bitkinin koloid adsorpsiyonu ve üreaz enzimi boyunca emebildiği bir çözünür amonyum karbonat formu olarak absorbe edilir. Ek olarak, zararlı hiç bir madde içermez.

Sızıntı yoluyla kaybedilen azot miktarı, toprak sıcaklığına, pH seviyesine ve dokuya bağlıdır. Üre suda çözünür ve koşullara bağlı olarak, iki ila dört gün içinde amonyağa dönüşme eğilimindedir. Bununla birlikte, sıcaklıklar düştüğünde, dönüşüm oranı yavaşlar. 45 derece F'de, üre'nin toprakta kalması bile mümkündür. Ancak, çoğu üre gaz olarak kaybolur.

Üre'nin dezavantajları nelerdir?

Üre besini doğrudan bitkiler tarafından kullanılmaz, bu da onu zayıf bir azot kaynağı haline getirir. Toprakta ayrıldığı gibi, bitki büyümesini bozan amonyak olur. Bu atık da toprak mikroplarına zararlıdır. Bir bitkinin toprağına uygulandığında, toprağın pH'ında bir değişikliğe neden olur ve yaprakların büzülmesine ve hatta ölümle sonuçlanacak sonuçlar ortaya çıkabilir. Ancak üre, dünyadaki en önemli azotlu gübredir ve en yüksek azot içeriğine sahiptir. Bitkinin büyümesini teşvik edecek ve bitkilerdeki fotosentez sürecini artıracaktı. Üre gübreninin dezavantajları küçüktür. Mono-amonyum fosfat ve di-amonyum fosfat ile harmanlanabilir. Süperfosfat ile üre karıştırmamak önemlidir, çünkü su moleküllerini serbest bırakacak bir reaksiyona neden olabilir. Bu nemli malzemeye neden olur. Üre yüksek maliyetlere sahiptir, bu yüzden en iyi ilkbahar ve sonbahar sonunda uygulanması planlanır.

Üre gübreyi su ile karıştırabilir miyiz?

Bahçenizi gübrelemeyi planlıyorsanız, ortaya çıkacak sorulardan biri, "Üre gübreyi su ile karıştırabilir misiyiz?" Bu soru, çeşitli şekillerde cevaplanabilir. İlk olarak, bir granül gübre satın almayı ve bir litre suyla karıştırmayı seçebilirsiniz. Alternatif olarak, üre granüllerini satın alabilirsiniz ve kendi gübrenizi yapın. Her iki durumda da, granülleri doğru bir şekilde ölçmeniz ve karşılık gelen litre su miktarını doğru şekilde hesaplamanız gereklidir. Folriar spreydeki üre, yüzde 0,5 ila 2 üre arasında bir çözülür. Bu spreyler genellikle toprak içindeki besin eksikliklerini düzeltmek için küçük alanlara uygulanır. Örneğin, azottan olmayan bitkiler çürük veya renksiz yapraklar şeklinde görünecektir. Üre'yi suyla karıştırmak için, gübreden bir litre suya bir yığın çorba kaşığı ekleyin. Birleştirildiğinde, çözeltiyi iyice çalkalayın ve yaprakları püskürtün.

Hangi bitkiler üre gübreden faydalanabilir?

Üre gübreden faydalanabilen birçok bitki var. Yaygın olarak, saksı güllerde ve bambuda kullanılır. Ancak, üre, daha önce Saintpaulia Ionantha olarak bilinen Afrika menekşesi için iyi bir seçim değildir. Zehirli olmasının yanı sıra, Urea, Afrika Menekşe'nin köklerini de yakabilir. Olumsuz sonuçları önlemek için üre gübrelerinin bitkilerinize nasıl güvenli bir şekilde uygulanacağını bilmek önemlidir.

Bitkilerinizin üre gübresinden yararlanabilmesi için etiketleri dikkatlice okumalısınız. Bu tür bir gübre, bitkiler için en önemli unsur olan azot içerir. Ancak, bitkilerin birincil bitki besinlerinin üçünün de ihtiyacı olduğunu anlamak önemlidir. Bitkiler, azotu diğer besinlerden daha fazla kullanır, bu nedenle düzenli olarak kontrol edilip, eksikse karşılanması gerekir. Üre, çimlerin yeşillenmesi için çok etkilidir. Çimler için mükemmel bir seçimdir. Üre gübre uyguladıktan sonra çimleri düzenli olarak sulamalıyız.

Arama

© 2019 - 2024 GÜNEL TARIM KİMYA Tüm Hakları Saklıdır Site Haritası